Cibulová šťáva
Vyznačuje se vysokým obsahem kyseliny fosforečné, kyseliny citronové, síry, cukru a organických výživných solí.
Silně napomáhá vylučování, čistí krev, podporuje trávení, posiluje obranyschopnost organismu.
Pro svůj vysoký obsah fosforu se doporučuje na nervy.
Rozpouští a vylučuje hleny, pomáhá při kašli, chrapotu, nachlazení, zahlenění, krčních onemocněních, žaludečních a
střevních katarech, překyselení žaludku, kataru průdušek, nechutenství a bolestech hlavy.
Obsahuje insulin, proto může být užívána i při cukrovce (ale neslazená).
Cibulová šťáva s medem (denně 20 - 30g) léčí zastaralé prsní katary.
Zevní použití: je utišujícím prostředkem na pohmožděniny.
Při rýmě zředíme šťávu s vodou a roztok srkáme nosem 2-3x denně. Postupujeme opatrně a pomalu, jinak nás bude bolet hlava.
Směs cibulové šťávy a makového či olivového oleje je výborným prostředkem při revmatických bolestech uší (několik kapek do ucha).
Při bodnutí hmyzem potíráme cibulovou šťávou postižené místo.
Zábaly působí výborně při bolestech v krku, na vředy a omrzliny.